Wednesday, 28 December 2011

BFF oh BFF

bestfriend alin ade ramai tau tpi macam berkumpulan....nombor satu alin gelarkan geng syaja ahli kumpulan die pula' ialah syajaratuddurry bt abdul khodir,alia syahira n naily irdina......
nombor dua geng farah ahli kumpulan die plak farah diyana,siti hasmah,aleesya ngan nadhirah....
korang tau x nape kumpulan no 1 geng saja sbb dieowg la bestfriend alin yg pertama dlm hidup alin lepastu kiteorang macam dah rengang sbb alin nih kuat cemburu alin selalu cemburu syaja duduk sbelah alia..lagi pula' diowg suka berpakat utk cemburukan alin....alin sakit hati sangat...so mase bulan Ramadhan 2011 alin macam suka sangat kawan dengan farah diyana entahlah kenapa pun alin x tau.....mesti ade yang dah tau kita owg berjirankan tapi masa Ramadhan farah x duduk kat rumah die tu sbb tgh renovate..habis je renovate rumah tu dia terus pindah..masa internet umah die tak de line lagi die selalu online (fb) kat umah alin.......tapi kadang-kadang entahlah....alin macam dengki dekat farah....okay korang mesti nak taukan ape sbb nye....alin bgi tau sbb
1-alin jumpe die ngan geng die tpi mase tuh nadhirah baru masuk geng tu....die macam ade sorokkan     something dripade alin...so alin pun beria2 lah nk tengok......rupe-rupenye itu senarai bff farah diowg kumpulkan nama n garis2 tpi name alin x de pun....ape perasaan korang kalau kawan baru membuatkan kawan rapat kita tak rapat ngan kita dah??? apa perasan korang tu satu........
2-Die nk pegi bowling x ajak alin ok mase tu alin faham diaorang nk pegi men bowling ngan kawan-kawan kelas jerk tapi kenapa dini ikut...??alin rasa sedih sangat seolah-olah alin dipinggirkan....
3-Cikgu dalal bawa' dia,alia adlina,nadhirah,aleesya n amirol g KFC...ok alin paham kereta cikgu dalal x muat...tapi yang alin marah sangat sbb mase kat sekolah dia buat x peduli je dekat alin...alin geram sgt......

so kadang-kadang alin terpikir die nih nk ambik kesempatan jeke dari alin....dia saja nk kwn ngan alin sbb kalo susah alin boleh tolong die tapi kalau die senang alin dipinggirkan jer.......n alin penah terpikir alia shahira x penah pun alin kate kat die alin  x nk jdi bestfriend die dah.....cume kadang-kadang alin macam x suka dgn perangai die yang macam kebudak-budakkan....n alin penah terpikir lebih baik kwn ngan alia sbb kite leh enjoy jer sentiasa...tapi janganla enjoy sangat belajar kena rajin juga'

so kat blogger nila tempat mengadu alin...
alin tau setiap manusia ade kelemahan....macam diyana dia ntahla nk kate pun x tau tpi die sentiasa dpat markah cemerlang.......macam alia dia kebudak-budakkan tapi sentiasa enjoy.....

MACAM ALIN PULA' ALIN SENTIASA TIDUR DALAM KELAS.....KALAU ALIN MASUK PERTANDINGAN PIDATO ATAU SAJAK ALIN SENTIASA MENGELABAH SEHINGGA ALIN TERLUPA APA YANG ALIN HAFAL...PADAHAL ALIN HAFAL 100%.....ADUH MACAM MANANI.........

Tapi kowg nk tau x ape kesilapan yg kite sume buat dlm sedar atau tidak sedar dan kesilapan itu mungkin sume manusia tidak dapat elakan diantaranya ialah:
1.sifat tamak
2.hasad dengki
3.suka menfitnah
4.mengutuk saudara islam ataupun bukan islam (sama ada kenal atau tidak)

tu jela yg dpt alin kongsi korang tolongla bagi cadangan dekat alin apa patut alin buat...nk break (sbg BFF) k x ngan diyana?

sebarang cadangan sila comment di bwah penyataan ini..........

3 comments:

Nur Adlin Dina said...

NOTE:MAAF KALAU ADA YANG TERGURIS ESPECIALLY FARAH
THE GENG N ALIA THE GENG..INI LUAHAN HATI
ALIN LEBIH BAIK BERTERUS TERANG DARIPADA
TIKAM KAWAN DARIPADA BELAKANGKAN......SO
PLEASE FORGIVE ME IF YOUR HEART BROKEN ONLY
BECAUSE OF THAT POST..............

Solehah said...

x pa sabaq naihhh,x dak rezeki lagi kuttt

Nur Adlin Dina said...

huhhhhhuhhu